Tartalom szűrés
Témák
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Május2019 JúniusJúlius
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Keresés
Bemutatkozás
A ház története
Házirend
Munkatársak
Elérhetőségek
Cégadatok
Társintézményeink
Hírlevél
Adatvédelem
Partnerek
Partnerek
TABULA RASA

Tabula rasa - Liebmann Katalin festmény kiállítása

Megtekinthető: 2019. január 29-ig!

Tabula rasa

 

Azt vallom, hogy egy ember életében nem csak a születésekor létezik a tiszta lappal indulás. Az az állapot, amikor még érintetlen szelleme, azaz a Locke-i pszichológia szerint nem rendelkezik a személyiség a megtanult ideákkal, a megélt asszociációkkal és a megalkotott absztrakcióval. Ez a kegyelmi állapot később, felnőtt korban is megérinthet bennünket, amikor új életfelfogást keresünk, vagy egy addig nem alkalmazott kifejezésformát fedezünk fel.

Az alkotás különböző eszközeit alkalmaztam már életem során. Használtam a leírt szavakat, a költői gondolatokat, a rögzített képeket írásaimhoz, könyveimhez, filmjeimhez. A megfestett gondolatokat azonban korábban nem alkalmaztam. Néhány éve jött a kísértés, azóta tanulom és „kísérelem” a festést, mint alkotást. Egyelőre nem törekszem a nagyon elvont képi megjelenítésre, mert vallom, hogy fontos a technikai tudás elsajátítása, a tiszta rajz, a formák, a valóság előbb hű tükrözése ahhoz, hogy a későbbi absztrakcióhoz méltóvá váljunk.

Szeretem a színeket, amit a természet ont magából. Szeretem a formákat, amelyek körül vesznek bennünket. Szeretem az élet apró mozzanatainak állóképként megragadott emlékeit. A tiszta lap, vagy vászon, az ecset, a festék pedig abban segít, hogy rögzítsem: 

„a nekünk megadott evilági dolgok lényege, hogy érezzük is azt, amiben élünk.

Azt, ami körül vesz, és amit nekünk kanyarított a Jó Isten.”

-liebmann-

 

A Lipták Galéria kiállításai változó időpontokban látogathatók, kérjük az aktuális kiállítás nyitvatartásáról tájékozódjon honlapunkon.

TABULA RASA
felnőttifjúságiVissza az előző oldalra