Tartalom szűrés
Témák
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Augusztus2021 SzeptemberOktóber
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Keresés
Bemutatkozás
A ház története
Házirend
Munkatársak
Elérhetőségek
Cégadatok
Társintézményeink
Hírlevél
Adatvédelem
Partnerek
Partnerek
LIPTÁK PÓDIUM

SZERETNÉK NÉHA VISSZAJÖNNI MÉG

Válogatás Ady Endre, Juhász Gyula, Jung Károly, Reményik Sándor, Szilágyi Domokos és mások műveiből.

Menni vagy maradni? Ez az egyre aktuálisabb kérdés itt a deli végeken. Az előadás is részben erről szól. Igyekeztem olyan szövegekt gyűjteni/ kapcsolni egybe, melyek közel állnak hozzánk, nekünk szólnak, a mi lelkünkben mozgatnak meg valamit. Persze a néző nem kap konkrét választ a fenit kérdésre, de azt szeretném ha megmozgatná a fantáziáját, hogy a lelkébe marjon.

Az előadásnak elsődleges célja, hogy olyan helyekre vigyem el, ahol nagyon ritkán vannak kulturális események. A színházak ugyanis előadásaikkal a sok technika miatt nem tudnak mindenhová eljutni. Ha olyan helyre megyek, ahol vannak megfelelő technikai feltételek, akkor előadás lesz zenével, hanggal, fénnyel, egyébként eljátszhatom a pici, intim helyen is. Eleve úgy állítottam össze, hogy könnyen bemutathassam ott is, ahol nincs bejáródott színházi élet, s ahol szinte semmilyen technikai adottság sincs.

Szeretem az előadást, és előre örülök minden játszásnak, mert van két változata: a nagyközönségnek és kisközönségnek, sok embernek és kevés embernek, nagyszínpadon és a kisszínpadon. Számomra is nagy kihívás, hogy különböző helyeken hogyan fog ez működni.

A Melankolikus utazás alcímet kapta, mert első olvasatra arról szól, hogy elhagyni a szülőföldet, vagy itt boldogulni. A másik olvasata, ami engem foglalkoztat, amit játszok, amitől melankolikus utazás: egy ember életének a lezárása, visszaemlékezése az elmúlt időszakra, és előrevetítése, hogy mi történhet ezután.

  

Jegyek elővételben vagy az előadás napján a Lipták Villában vásárolhatók.

Továbbá: www.jegy.hu

 

LIPTÁK PÓDIUM
felnőttifjúságiifjúságiVissza az előző oldalra