Tartalom szűrés
Témák
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Október2022 NovemberDecember
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Keresés
Bemutatkozás
A ház története
Házirend
Munkatársak
Elérhetőségek
Cégadatok
Társintézményeink
Hírlevél
Adatvédelem
Partnerek
Partnerek
Hatosfogat a Lipták Galériában2014. Október 31. péntek | 11:55

Az Artnook művész közösség varázslata

A húrok ujjongó és dübörgő motívumai „festették” tele az őszi estét a Lipták Villa ódon falai közt a „hatok” kiállítás megnyitóján. Lőrinszky Attila gordonka művész ihletett előadásában csendültek fel improvizációk és népi dallamok variációi az érdeklődő közönség előtt.

Miért festünk? – tette fel a szinte megválaszolhatatlan kérdést az Artnook alkotócsoport megnyitóján Ghyczy György.  A festőművész továbbgondolásra érdemesként azt az erős késztetést említette, mely kollégáit, a mostani tárlat művész közösségét is összeköti.  A valóság és a belső világ megjelenítése, tükrözése amellett, hogy alkotói kényszer, mint a Lipták Galéria legújabb kiállításából is kiderül: csodákra képes.     

S ezekből a csodákból - az élet, a halál, az ember és a természet csodáiból - kapnak válogatást a tárlat látogatói. Az előítélettől mentes örömelv tükröződik mindebben, az az inspiráció, mely a kiállítás találó címéül is szolgál - jegyezte meg Ghyczy György. Ezek az alkotók nagyon közel állnak és lelkileg közel élnek egymáshoz – tette hozzá a festőművész.  Az Artnook – művészkuckó – jelentését fölidézve érzékeltetette ezt a szellemi közelséget a vendéglátó intézmény, a Lipták Villa vezetője, Péterfia Dávid bevezetője is.

Sáska Tibor, Szép Ilona, Vaczkor Mária, Papp János, Réti Kamilla és Czeglédi Zoltán golyóstoll, akril, olaj, pasztell és vegyes technikát felvonultató művei műfaji változatosságot, egyfajta keresztmetszetet is képviselnek. Megtalálható köztük klasszikus tájkép, csendélet, portré és modern alkotás is.

 

A Lipták Galéria Artnook Alkotócsoport Inspirációk című kiállítása november 25-ig tekinthető meg.

A kiállítás megnyitón készült fotók a Galéria menüpontban tekinthetők meg.

 

http://artnook.webnode.hu/

Artnook

Hatosfogat a Lipták Galériában
Vissza a főoldalra