Tartalom szűrés
Témák
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Október2022 NovemberDecember
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Keresés
Bemutatkozás
A ház története
Házirend
Munkatársak
Elérhetőségek
Cégadatok
Társintézményeink
Hírlevél
Adatvédelem
Partnerek
Partnerek
A Lipták Villában írták alá a megállapodást2015. Február 12. csütörtök | 15:29

 

Folytatódik Zugló Önkormányzata és a Mérnöki Kamara együttműködése

 

A Lipták Villa adott otthon a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara valamint Zugló Önkormányzata ünnepélyes megállapodásának. Karácsony Gergely polgármester és Kassai Ferenc megyei kamarai elnök szakmai előadássorozat keretében írta alá a megújított együttműködési dokumentumot.

A polgármester személyes hangú bevezetőjében erősítette meg a humán és a műszaki értelmiség közötti összefogás fontosságát.

– Olyan épületeket szeretnénk, amelyek energiahatékonyak, költségtakarékos a fenntartásuk, ugyanakkor kellemes, jól belakható teret biztosítanak a zuglóiak számára – fogalmazott Karácsony Gergely.  Közös cél a hatékony energiagazdálkodás és a megújuló energiák használata.

Kassai Ferenc kamarai illetve Barta Ferenc Zugló főépítésze is rámutatott arra, hogy most is több olyan fejlesztés folyik a városrészben, amely a közintézmények hatékony energiafelhasználását segíti. Ezekben is nagy szerepet vállalnak Zugló lokálpatrióta mérnökei, akik díjmentesen segítik az önkormányzat munkáját. Az önkormányzat egyebek mellett a kerületépítési szabályzat kialakítása és a tervezett beruházások kapcsán számít a szakemberek segítségére.

A helyi építészeti emlékek megóvása, gondozása érdekében nagyobb figyelmet kért az illetékesek és a szakma részéről is Millisits Máté, a Lipták Villában működő Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely vezetője. A művészettörténész a házigazdák képviseletében kiemelten fontosnak nevezte a Zuglóhoz kötődő mérnöki és építészeti örökség együttes ápolását.  

foto

A Lipták Villában írták alá a megállapodást
Vissza a főoldalra