Tartalom szűrés
Témák
felnõttfelnõtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Április2024 MájusJúnius
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Keresés
Bemutatkozás
A ház története
Házirend
Munkatársak
Elérhetõségek
Cégadatok
Társintézményeink
Adatvédelem
Partnerek
Partnerek
Hatosfogat a Lipták Galériában2014. Október 31. péntek | 11:55

Az Artnook mûvész közösség varázslata

A húrok ujjongó és dübörgõ motívumai „festették” tele az õszi estét a Lipták Villa ódon falai közt a „hatok” kiállítás megnyitóján. Lõrinszky Attila gordonka mûvész ihletett elõadásában csendültek fel improvizációk és népi dallamok variációi az érdeklõdõ közönség elõtt.

Miért festünk? – tette fel a szinte megválaszolhatatlan kérdést az Artnook alkotócsoport megnyitóján Ghyczy György.  A festõmûvész továbbgondolásra érdemesként azt az erõs késztetést említette, mely kollégáit, a mostani tárlat mûvész közösségét is összeköti.  A valóság és a belsõ világ megjelenítése, tükrözése amellett, hogy alkotói kényszer, mint a Lipták Galéria legújabb kiállításából is kiderül: csodákra képes.     

S ezekbõl a csodákból - az élet, a halál, az ember és a természet csodáiból - kapnak válogatást a tárlat látogatói. Az elõítélettõl mentes örömelv tükrözõdik mindebben, az az inspiráció, mely a kiállítás találó címéül is szolgál - jegyezte meg Ghyczy György. Ezek az alkotók nagyon közel állnak és lelkileg közel élnek egymáshoz – tette hozzá a festõmûvész.  Az Artnook – mûvészkuckó – jelentését fölidézve érzékeltetette ezt a szellemi közelséget a vendéglátó intézmény, a Lipták Villa vezetõje, Péterfia Dávid bevezetõje is.

Sáska Tibor, Szép Ilona, Vaczkor Mária, Papp János, Réti Kamilla és Czeglédi Zoltán golyóstoll, akril, olaj, pasztell és vegyes technikát felvonultató mûvei mûfaji változatosságot, egyfajta keresztmetszetet is képviselnek. Megtalálható köztük klasszikus tájkép, csendélet, portré és modern alkotás is.

 

A Lipták Galéria Artnook Alkotócsoport Inspirációk címû kiállítása november 25-ig tekinthetõ meg.

A kiállítás megnyitón készült fotók a Galéria menüpontban tekinthetõk meg.

 

http://artnook.webnode.hu/

Artnook

Hatosfogat a Lipták Galériában
Vissza a főoldalra