Tartalom szűrés
Témák
felnõttfelnõtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Április2024 MájusJúnius
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Keresés
Bemutatkozás
A ház története
Házirend
Munkatársak
Elérhetõségek
Cégadatok
Társintézményeink
Adatvédelem
Partnerek
Partnerek
A Lipták Villában írták alá a megállapodást2015. Február 12. csütörtök | 15:29

 

Folytatódik Zugló Önkormányzata és a Mérnöki Kamara együttmûködése

 

A Lipták Villa adott otthon a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara valamint Zugló Önkormányzata ünnepélyes megállapodásának. Karácsony Gergely polgármester és Kassai Ferenc megyei kamarai elnök szakmai elõadássorozat keretében írta alá a megújított együttmûködési dokumentumot.

A polgármester személyes hangú bevezetõjében erõsítette meg a humán és a mûszaki értelmiség közötti összefogás fontosságát.

– Olyan épületeket szeretnénk, amelyek energiahatékonyak, költségtakarékos a fenntartásuk, ugyanakkor kellemes, jól belakható teret biztosítanak a zuglóiak számára – fogalmazott Karácsony Gergely.  Közös cél a hatékony energiagazdálkodás és a megújuló energiák használata.

Kassai Ferenc kamarai illetve Barta Ferenc Zugló fõépítésze is rámutatott arra, hogy most is több olyan fejlesztés folyik a városrészben, amely a közintézmények hatékony energiafelhasználását segíti. Ezekben is nagy szerepet vállalnak Zugló lokálpatrióta mérnökei, akik díjmentesen segítik az önkormányzat munkáját. Az önkormányzat egyebek mellett a kerületépítési szabályzat kialakítása és a tervezett beruházások kapcsán számít a szakemberek segítségére.

A helyi építészeti emlékek megóvása, gondozása érdekében nagyobb figyelmet kért az illetékesek és a szakma részérõl is Millisits Máté, a Lipták Villában mûködõ Samodai József Zuglói Helytörténeti Mûhely vezetõje. A mûvészettörténész a házigazdák képviseletében kiemelten fontosnak nevezte a Zuglóhoz kötõdõ mérnöki és építészeti örökség együttes ápolását.  

foto

A Lipták Villában írták alá a megállapodást
Vissza a főoldalra